İstediğinizi Alma Gücünüz Olsaydı Ne Almak İsterdiniz Konulu Kompozisyon

İstediğinizi alma gücünüz olsaydı ne almak isterdiniz konulu bir kompozisyon yazınız.

İstediklerimizi çoğu zaman ihtiyaçlarımızdan kaynaklanıyor: Çünkü insanın farklı şekillerde ihtiyaçları vardır. Bunlardan bir kısmı temel olmak üzere bir kısmı da keyfiyettendir. Yine de ne olursa olsun hep almak istediğimiz bir şeyler olmaktadır.

İstediklerimi alma gücüm olsaydı ilk olarak dünyanın farklı kıtalarında en güzel manzaraya sahip birer ev alırdım. Çünkü ara sıra dünyayı gezer, aldığım o evlerde konaklardım. Bunun dışında bir uçak satıl almak isterdim. Kendi uçağımla gitmek istediğim her yere gider, oraları gezerdim. Böylece yavan bir hayatım olmazdı. Bunlardan başka sevdiğim, okumak istediğim bütün kitapları alırdım. Onlar sayesinde zihinsel becerim gelişirdi. O kadar varlıklı olup da istediğimi almak imkanına sahip olunca elbette bir tek kendimi düşünmezdi. Dünyada ihtiyaç sahibi, evi barkı olmayan insanları da göz önünde bulundururdum. Kimin neye ihtiyacı varsa onlara da bir yardım eli uzatarak hayatlarına dokunurdum. Her ülkede bir arsa alıp oraya ücretsiz tedavi olunan ve tam teşekküllü bir hastane yaptırarak insanların sağlığına kavuşmasına katkı sağlardım.

Sonuç olarak eğer çok zengin olup da istediğim, alma gücüm yerinde olsaydı tüm insanlık adına faydalı olabilecek şeyleri de dikkate alırdım. Mesela insanların bir birine zarar verdiği delici, kesici, yaralayıcı aletleri alarak onlara el koyardım. Böylelikle kötülüğü kaynağında kuruturdum. Bununla birlikte evsizlere ev, açlara yiyecek alarak onların barınma, güzel bir şekilde yaşamalarına fırsat sunardım. Bu gibi şeyler imkansız görünmektedir lakin hayali bile çok güzeldir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski