Kavak Ağacını Kimse Sevmez Çünkü Dosdoğrudur Kompozisyon

Kavak ağacını beğenen ve seven pek az kişi gördüm, çünkü dosdoğrudur sözü ile ilgili kompozisyon örneği. Kavak Ağacını Kimse Sevmez Çünkü Dosdoğrudur Kompozisyon

Kavak ağacı doğruluğu simgeler. İnsanlar için doğru biri olmak çok kıymet verilmesi gereken bir konudur. Yani doğruluktan yana olan biri, yanlış ve haksız olan her şeye karşı çıkar. Onun bu tutumu yalan yanlış işler peşinde koşanların amacına ulaşması için tehdit demektir. Yani doğruluğu önemseyen biri o kişilerin menfaatlerine aykırı davrandığı için kimse sevmez.

Örnek vermek gerekirse doğruluk insanı kötülüklerden uzak tutar. Aynı zamanda doğruluğu benimseyen kişiler her türlü yalan yanlıştan kaçınır. Kimseye bir zarar gelmesine göz yummaz. Başlı derde girecek bile olsa kötü olan her şeye karşı çıkarlar. Bu da onların sevilmemesine yol açar. Hayatta bazı kişiler kötülük peşinde koşarlar. Yanlış ve uygun olmayan adımlar atarlar. Doğru olan biri de onların tekerine çomak sokar. Çünkü onun amacı kimsenin başına bir şey gelmemesi iç.in kötü ve yanlış olan bir duruma engel olmaktır. İşleri engellendiği için kötü yolda olanlar doğruları hiçbir zaman sevmez.

Sonuç olarak konu her ne olursa olsun doğruluktan ayrılmamak gerekir. Kimse bizi doğru olduğumuzdan dolayı sevmese de doğruluktan vazgeçmemeliyiz. Kavak ağacına dümdüz olması nedeniyle tırmanmak çok zor olur. Bu da onun sevilmemesine neden olur. İnsanlar arasında da doğru sözlü, karakteri açısından doğruluğa önem vereni pek kimse sevmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski