Diş Ağrısı Çekenler Dişleri Sağlam Olanları Yoksulluk Çekenler Parası Bol Olanları Mutlu Sanır Kompozisyon

Diş ağrısı çekenler, dişleri sağlam olanları; yoksulluk çekenler, parası bol olanları mutlu sanır ne demek konusu ile ilgili kompozisyon yazınız.

Hayatta her insanın birbirinden farklı derdi vardır. Hiç kimse tam anlamıyla mutlu değildir. İnsanlarda genelde bir ön yargı vardır. Mesela diş ağrısı çekenler dişi sağlam olanları sanki hiç dertleri yokmuş gibi düşünürler. Ya da yoksulluk çekenler sanır ki parası olanlar çok mutludur. Aslında öyle bir şey söz konusu bile değildir.

Örneğin bizler genellikle bir tek biz acı ekiyoruz. Bir tek bizim sorunumuz, derdimiz var sanırız. Kazın ayağı öyle değildir. Herkes ömrü boyunca çeşitli sınavlara tabi tutuluyor. Parası olup da tahmin edemeyeceğimiz sıkıntıları olan nice insanlar vardır. Yani insanlar bazı açılardan iyi durumda olsa bile onların da başka bir konuda sorunları olabilir. Bu yüzden kimse hakkında kesin mutludur gözüyle bakamayız. İçine girmedikten, işin aslını bilmedikten sonra başkaları hakkında bir değerlendirme yapmak çok doğru bir yaklaşım değildir.

Sonuç olarak bu dünyada kimse dertsiz tasasız olmuyor. Herkesin küçük ya da büyük sıkıntıları oluyor. Uzaktan bakınca insanlar hakkında mutlu diyebiliriz. Hayat onlara güzle diye düşünebiliriz. Oysa biraz yaklaştığımızda o kişilerin de ne kadar zor bir hayatı olduğunu anlayabiliriz. Demem o ki iş, sanmaya kalınca herkes mutlu görünürü. Ama kimse içinde sakladığı derdi açığa vurmaz. Bunu anlamak için onları yakından tanımak gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski