İyi arkadaş edinerek onlarla beraber olmalı; insanın arkadaşı iyi olursa, kendisi de iyi olur sözünü açıklayan bir kompozisyon yazınız.

“İyi arkadaş edinerek onlarla beraber olmalı; insanın arkadaşı iyi olursa, kendisi de iyi olur.”(Kutadgu Bilig’den) sözünü açıklayan bir kompozisyon yazınız.

İyi arkadaş her zaman için avantaj demektir. Her konuda bize katkı sağlayacak, davranışlarımızı güzelleştirecek, derdimize ortak olacak tek kişi iyi bir arkadaştır. Bu yüzden iyi arkadaş edinmeliyiz. Böylece hayatta çok daha mutlu bir insan oluruz.

Düşünsenize, duygu, düşüncelerinizi kimseye anlatamadığınız, hayat ne kadar zor olurdu değil mi? Bundan dolayı insanın bir arkadaşa ihtiyacı olduğu kesindir. Ancak iyi olması da ayrı bir öneme sahiptir. Eviniz size her şeyi sağlıyor olabilir. Maddi durumunuz çok iyi olabilir. İstediğiniz her şey alınıyor olabilir. Fakat bütün bular iyi arkadaşın kişiliğinize vereceği katkıları veremez. iyi bir arkadaşınız yoksa mutlaka içinizde bir yerlerde büyük bir eksiklik hissedersiniz. Çünkü insan duygusunu, hissettiklerini paylaşma gereksinimiz duymaktadır. Aynı zamanda ona yarenlik edecek biri lazımdır. Yani tek başımıza da yaşarız ama iyi arkadaş edindiğimizde her şey çok daha güzel hale gelir. Peki, kimdir iyi arkadaş derseniz; mutlu, mutsuz her anınızda size destek olan, acılarınızı paylaşan, hayatınıza renk katan, derdinizle dertlenen kimse iyi arkadaştır. Onun bir başka önemli özelliği ise güzel ahlaklı, iyi huylu, sağlam karakterli biri olmasıdır. Bu özelliğe sahip olan bir arkadaş sizi kötü yola sürüklemez.

Kısacası iyi arkadaştan size zarar gelmez. O hiçbir zaman sizin kötülüğünü, istemez. Mutluluğunuza ortak olur. Sizin başarınız onu da sevindirir. Yani içinde çekememezlik yoktur. Sonuç olarak insanın arkadaşı iyi olursa kendisi de her açıdan iyi olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski