İyilik konulu bir haber metni araştırınız.

Bu bölümü incelediğinizde iyilik konulu bir haber metni araştırınız konusundaki araştırma için fikir edineceksiniz.

Isparta'da yaşayan bir aile köydeki evlerini depremzede bir aileye açtı. Onlardan ev kirası da almıyorlar. Aynı zamanda depremzede ailenin babası bu damanın hayvanlarına bakıyor. Onların bakımıyla ilgileniyor. Bu haberde hem iyilik var hem de çaresiz kalan bir ailenin çalışıp geçimini sağlama imkanına kavuşması durumu var.

Yozgat ilinde yaşanan bir araç çarpması sonucu yavruları olan bir tilki hayatını kaybetti. Annesiz kalan yavrulara vatandaşlar sahip çıktı. Vatandaşlar tarafından yavru tilkiler hemen Yozgat Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Yetkililer Düzce'de bulunan Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahasındaki rehabilitasyon merkezi ile irtibata geçerek öksüz kalan tilki yavrularını buraya getirdi. Şu anda kendileri için hazırlanan alanda sevgi ve şefkatle bakımları yapılıyor.

Küçük tilkilerin sahipsiz kalmaması son derece sevindirici bir gelişmedir. Yavruların bakımını üstlenen yaban hayatı uzmanı Buğra Emiroğlu minik tilkileri süt ve mama ile besliyor. Üstelik şefkatini esirgemiyor. Şimdilik 6 haftalık olan yavru tilkiler 3 aylık olana dek sütle beslenmeye devam edecek. Daha sonra 6 aylık olunca kendi doğal ortamlarına bırakılacak. Yavruların bu şekilde koruma altına alınması iyilik anlamında çok güzel bir davranıştır. Mesela o insanlar yavruları görmezden gelseydi onları ölüme terk etmiş olacaklardı.

Burada annesiz kalan bakıma muhtaç yavrular için çok güzel bir iyilik örneği var. Yaban hayatı alanında uzman olan Buğra Emiroğlu gösterdiği sevgi ve ilgiyle tilki yavrularına annelerinin eksikliğini hissettirmiyor. Böyle iyilik konulu haberleri gördükçe insanın yüreği huzur doluyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski