Dişinden tırnağından artırmak deyiminin anlamını açıklayan bir kompozisyon yazınız.
İnsan hayatının bazı dönmeleri parasal açıdan çok zorlu geçer. Bu dönemlerde biraz parayı kısmak gerekir. Yani eskiden birçok konuda para harcanıyorsa, zor zamanlarda sadece en gerekli şeylere para harcanır. Bunun dışında her türlü gereksinimden kısarak azar azar apar biriktirilir. Bu para çok kıymetlidir. Zor günler için biriktirilmiştir çünkü. Onu har vurup harman savurmayı kimse istemez.
Son dönemlerde yaşadığımız günler aslında herkesin dişinden tırnağından para biriktireceği dönemlerdir. İlerisinin nasıl olacağı belirsizlik halindedir. Bu yüzden bir kenara kıstığımız paralardan az miktarda düzenli olarak biriktirmeliyiz. Bundan sonraki yaşantımızda o paralar geçimimizi sağlamak için gerekli olacaktır. Örneğin şimdiki halimiz para açısından çok iyi olabilir. Ancak bu devran her zaman böyle sürecek diye bir şey yoktur. Dolayısıyla azar azar da olsa harcamalarımıza kısıtlama koymalı ve artan paraları biriktirmeliyiz. İşte o paralarla başımız sıkışık olduğunda işimizi görebiliriz. Rast gele her şeye para harcarsak elde avuçta bir şey kalmaz. Bu da hayatımızı zora sokar.
Sonuç olarak ekmek aslanın ağzında derler. Yani para kazanmak öyle çok da kolay değildir. Onu gereksiz harcamalarla bitirmek de akıl karı değildir. Yarın, bir gün ne olacağını bilmediğimiz için parasız kalmamak adına küçük miktarlarda para ayırıp ilerisi için tedbirimizi almalıyız.