Aşağıdaki unsurları kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenizde öyküleyici ve betimleyici anlatım tekniklerinden yararlanınız.

Aşağıdaki unsurları kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenizde öyküleyici ve betimleyici anlatım tekniklerinden yararlanınız. Mekan: Bir sahil kasabası, Zaman: Sonbahar, Kişiler: Zeliha, İsmail, Ömer ve Nermin, Olay: Balık tutarken fırtınaya yakalanma.

Evleri bir sahil kasabasında olan dört komşunun çocukları vardı. Bu çocuklar aynı yaşıtlardı. Küçüklüğünden beri hep aynı mahallede yaşadıkları için birlikte oynarlardı. Bir gün evlerinden izin alarak yakındaki bir ırmağa balık tutya gittiler. Hem balık tutacaklar hem de piknik yapacaklardır. Irmak evlerine çok uzakta değildi. Bu yüzden izin konusunda sorun yaşamadılar.

Anneleri akşamdan onlara bir çıkın hazırladı. Sevdikleri kekler, poğaçalar, yapıldı. Bir termosla çay da aldılar. Her ihtimale karşın şemsiye almayı da ihmal etmediler. Irmak yürüme mesafesindeydi. Sabah olunca güzelce kahvaltı ettikten sonra Ömer’in evinin orada buluştular. Aileleri onları dikkatli olun diye sıkı sıkı tembihledi. Böylece elerlinde çıkınları yola koyuldular. Ömer ve İsmail ırmakta balık tutmaya başladılar. Kızlar da biraz onları seyrettikten sonra kıyıdaki bir ağaçtan elma toplamaya başladı. İki erkek ona yakın balık tuttu. Artık yorulmuşlardı. Sıra piknik yapmaya gelmişti. Yapraklarını dökmüş bir çınar ağacının altına erzaklarını açtılar. Sofraları çok zengindir. Kek, poğaçanın yanında, peynir, bal ve zeytin vardı. Birer bardak çay alıp yemeğe başladılar. Biraz yedikten sonra bir gök gürültüsü duyuldu.

Havaya baktılar ki simsiyah olmuş. Kara bulutlar çok yakınlarındaydı. Hemen abur cuburu toplamaya başladılar. Tam o sırada fırtına etkisini artırdı. Çok korkmuşlardı. Ağacın altına sığınıp şemsiyeleriyle beklemeye başladılar. Bir de baktılar ki arabayla aileleri geldi. Hemen korkuları gitti. Eşyalarla birlikte arabaya koşarak evlerine gittiler. Ancak yaşananlar onlar için çok güzel bir hatıra oldu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski