Alın Teri ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümde alın terinin önemini anlattığımız bilgilendirici metinde alın teri ile ilgili kompozisyon yazmak için kısaca fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir amaca yönelik çalışırken verilen emeği ifade eden alın teridir. Yani insanın bir amacı var. Bu uğurda emeğini esirgemez. Gece gündüz demeden çalışırsa alın teri dökmüş olur. Bu süreç çok yorucu olur. İnsan bu anlamda çok yorulur, ter döker ama bilir ki bunun sonunda bir kazancı olacak. Eğer o amaca ulaşırsanız çok emek sarf ettim ama değdi dersiniz.

Emeğinin, döktüğü alın terinin karşılığını almayan insan da büyük hayal kırıklığı yaşar. O an çok acı verici olabilir. Mesela takım halinde bir yarışmaya katıldığınızı farz edelim. Günlerce sıkı bir çalışma gösterdiniz. Bazen uykusuz kaldınız, bazen dinlenmeye bile vakit bulamadınız.  Gün gelip de yarışmayı bir hatadan dolayı kaybettiğinizde bütün emekler boşa gider. Bu acıyı dindirmek de günler hatta haftalar alabilir. İşte bu yüzden alın teri çok önemlidir.

Aklınıza gelebilecek her konuda alın teri  söz konusudur. Sınavı kazanmak için  çalışan bir öğrenci, tarlasından verim almak isteyen bir çiftçi, evini geçindirmek için zor şartlarda çalışan bir baba, para kazanmak için soğukta, ayazda çalışan inşaat işçisi gibi günlük hayatın karşımıza çıkardığı her konuda hep alın teri vardır. Bu insanlar neden çalışmak zorundadır, hiç düşündünüz mü? Hepsinin de bir gayesi var. Durup dururken kimse çabalayıp, ter dökmez. Demek ki alın teri döküp de bir kazanca ulaşmak bu hayatın önemli bir gerçeğidir.

Kısacası bir şey kazandıysanız ve bunun için büyük emek verdiyseniz sonunda alın teri döktüm, ben bunu hak ettim dersiniz. Dolayısıyla alın teri olmadan kendi adımıza başarılı bir sonuca ulaşmak mümkün değildir. Bu anlamda alın teri dökmek insanların isteklerine doğru ve helal yoldan ulaşmanın diğer bir adıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski