Dostluk konulu bir hikaye yazınız.

Türkçe sorusu: Aşağıdaki kavram havuzunda verilen kelimeleri kullanarak “dostluk” konulu bir hikâye yazınız. Yazınızı zenginleştirmek için “atasözleri, deyimler ve özdeyişler” kullanınız. Kavram havuzundaki kelimeler şunlardır: sevgi-saygı-yardım etmek-cömertlik-para-zorda-iyilik-sadakat-kalmak- anlayış-göstermek-güven.

Özel sektörde çalışan Aykut, yaşanan aksaklıklardan ötürü işsiz kaldı. Ev geçindirdiği için çalışması gerekiyordu. Onun zorda kaldığını duyan eski dostu Malik, neden daha önce haber etmedin diye ona serzenişte bulundu. Kendisinin de bir holdingi vardı. Hemen arkadaşını buraya işe aldı. Aykut başta buna itiraz etse de çaresiz kaldığı için bu teklifi geri çevirmedi. Dostlukları çok eski olduğundan aralarında büyük bir sevgi ve saygı vardı. Birbirlerine her fırsatta destek olmuşlardı.

Yeni işinde sadakatli olduğunu gösterdi. Her gün erkenden işe gidiyordu. Çalışırken de bir o kadar titiz davranıyordu. İşine olan sadakati karşısında Malik çok memnundu. Arkadaşına her anlamda zaten güveniyordu. Buraya aldığı için de hiç pişman olmadı. Hatta Aykut’un katılımı holdinge bir canlılık sağladı. Eskiden daha durgun olan işler artık çok verimli bir hal aldı.

İlerleyen yıllarda Malik, Aykut'u yönetim kadrosuna dahil etti. Onun varlığı holdingde güç kazandırmıştır. Böylece onların ortaklığı holdingin ciddi manada büyümesini ağladı. İki ortak çok başarılı oldular. Gelirleri tahminlerden daha çok artınca bir de kimsesizlere yardım etme kararı aldılar. Artık birkaç ev belirleyip onların giderlerini elde ettikleri kardan sağladılar. Zorda kalan insanlara yardım ederek hayır hasenatta bulundular. Hem para kazanıyorlardı, hem de iyilik ediyorlardı. Onların bu yükselişi gazete manşetlerinde yer buldu. Bu eski dostluk çok faydalı bir ortaklıkla devam etti. Bu iki girişimcinin sırtı yere gelmedi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski