İnsanı Büyüklüğe Götürecek Yol, Ancak Onun Küçüklüğünden Geçer Kompozisyon

İnsanı büyüklüğe götürecek yol, ancak onun küçüklüğünden geçer sözünü açıklayan konu ile ilgili bir kompozisyon yazınız.

İnsanın küçüklüğündeki düşünceleri, hayata bakışı onun ilerideki yaşantısını doğrudan etkiler. Bu nedenle küçüklüğünde büyük düşünen çocuklar çok zekidir. İleriye dair büyük hedefler koymak, gelecekte bir insanı büyüklüğe taşır.

Hani daha küçük yaşlarda büyüyünce ne olacaksın derler ya, işte olay burada kendini belli etmektedir. Sıradan bir meslek düşünmektense daha az seçilen ve kazanması zor meslekler belirlenmelidir. Elbette hedef ne kadar büyürse ona ulaşmak için gereken çalışma da ciddi emek isteyecektir. Ancak o alanda okuyup büyük adam olunursa işte o zaman hedefe ulaşılmış olur. Dolayısıyla büyüklüğe giden yol küçükken kafamızda oluşan düşüncelerdir.

Bana göre insanın hedefleri büyük olmalıdır. Herkesin kolayca seçebildiği değil de türüne az rastlanan bölümleri, daha ileriyi seçmek, büyük adam olmanın kapısını aralar. O yüzden kendimize inanmalıyız. Daha büyük işler başarıp, büyük yerlere geleceğimizi bilmeliyiz. Bizim başkalarından eksiğimiz yoktur. İstersek her şeye başarabiliriz düşüncesine sahip olmak çok önemlidir.

Sonuç olarak küçük yaşlarımız aslında hayatın temelinin atıldığı çok önemli bir evredir. Bu evrede geliştireceğiz hayat felsefesi belki de bütün hayatı etkileyecek kararlar almamızı sağlayacaktır. Kısacası küçüklüğü önemsiz gibi görmemeli, kavuşacağımız büyük adam idealinin oluştuğu çok özel bir dönem olarak algılamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski