İsteksiz yapılan işler hangi sonuçları doğurur? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

İsteksiz yapılan işler hangi sonuçları doğurur? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Bir işten verim alınabilmesi istekli olmakla yakından ilişkilidir. Çünkü isteksiz yapılan bir işten hiçbir zaman hayır gelmez. Bunun etkisiyle başarılı bir sonuç da alınamaz. İşten kaçma olmaz. Her nerede olursak olalım çeşitli işler yapmakla yükümlüyüz. Ev, okul, iş yeri gibi alanlarda hepimizin ayrı işi oluyor. O halde madem çalışmamız gerekiyor, en iyisi istekli davranmaktır.

İşlerin istenen düzeye ulaşması severek isteyerek yapılmasına bağlıdır. Zorla güzellik olmadığı gibi isteksiz yapılan işte de aynı durum söz konusudur. Mesela bir insanın işte isteksiz olduğu her halinden anlaşılır. Yüzü asık olabilir, memnuniyetsiz görünebilir. Sinirli olduğunu gözlemleriz. Hal böyle olunca o iş yarıda kalır.

Zaman boşa geçtiği gibi olumsuz sonuçlar da yoldadır. Kısacası büyük bir şevkle çalışılan işler başarılı verimli sonuçla doğurur ancak istemeden, gönülsüzce yapılan işler de iyi bir sonuç almak imkansızdır. Ayrıca işteki isteksizlik o kişinin baştan savma çalışmasına yol açar. Böyle bir durumda özenme gibi bir şey yoktur. Bir an önce davranayım da şu işten kurtulayım mantığı vardır. O zaman da elle tutulur, memnun olunacak bir verim beklemek son derece yanlıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski