Günlük yaşantınızdan hareketle yardımlaşmanın önemi üzerine bir yazı yazınız.

Günlük yaşantınızdan hareketle yardımlaşmanın önemi üzerine bir yazı yazınız.

Evde annemize mutfakta yardım ediyoruz. Okulda ödev konusunda sınıftaki diğer öğrencilerle yardımlaşıyoruz. Bir ihtiyar insanı ağır bir şey taşırken gördüğümüzde, ya da gözleri görmeyen birini karşıya geçmeye çalışırken gördüğümüzde hemen hareket geçip ona yardım etme gereği duyuyoruz. İşte günlük yaşantımız adeta yardımlaşma üzerine kurulmuştur.

Elimizde imkân varsa, kendimizi iyi ve güçlü hissediyorsak zorda kalan birini bu sıkıntıdan kurtarmak için hemen yardıma koşmalıyız. Hayat aslında bundan ibarettir. Bir gün biz de çaresiz duruma düşebiliriz. Başımıza kim bilir ne olaylar gelecek? Yani elbette istemeyiz ama biri sıkıntıya düşe buna aldırış etmemek olmaz. İnsan tanısın veya tanımasın birini müşkül durumdan kurtarmak imkânına sahipse hiç beklemeden oraya eliniz uzatmalıdır. Bu yardım etme durumu bir tek insanlar için değildir.

Mesela yolda giderken yaralı bir hayvana rastlamak mümkündür. Araba çarpan bir tilki olabilir. Başka bir canlının başına bir iş gelebilir. İnsan olarak vazifemizin gereklerini yerine getirmeliyiz. O hayvanı iyileştirmek adına ne gerekiyorsa yapmalıyız. Veterinere götürüp tedavi olmasını sağlamalıyız. Bunlar da bir yardım sayılır. Aç susuz kalan birine yiyecek vermek, su vermek de günlük yaşantıda rastlayabileceğimiz durumlardandır. Görüldüğü gibi yardımlaşmanın önemi her koşulda kendini göstermektedir. Yalnızca kendimizi düşünüp zorda olan diğer her şeyi yok sayarsak kalpsiz bir insanız demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski