Yalnız oynadığım zaman küçülür dünya içine sığamam dizeleri ile ne anlatılmak istenmiştir?

Yalnız oynadığım zaman küçülür dünya içine sığamam dizeleri ile ne anlatılmak istenmiştir?

İnsan yalnız yapamayacağı gibi yalnız da oynayamaz. Çünkü yalnızlığın her türlüsü can sıkıcı bir şeydir. Kimse size eşlik etmeyecekse oynamak da bir o kadar gereksiz ve anlamsız olur. Oyun oynamayı seven bir çocuk bile yalnız kaldığında bu ilgisini yitirir. Öyle ki yalnızlık insandan heves bırakmaz. Arkadaşlarla oynana oyun dünyayı bizim gözümüzde kocaman yapar ve keyif almaya değer kılar. Eğer arkadaşımız olmazsa çok sevdiğimiz oyunların hiç cazibesi, çekiciliği kalmaz.

Normal şartlarda insanın arkadaşı olunca her şey bir anlam kazanır. Bu durumun geçerliliği oyun için de söz konusudur. Mesela okula gittiğimizde yanımızda bir sürü onlarca arkadaşımız oluyor. İp atlıyoruz, koşu yarışı yapıyoruz. Futbol veya yakan top oynuyoruz. Yani arkadaşlar olunca oynamaktan çok büyük keyif alıyoruz. Ama kimse olmadığını düşünürsek ne kadar itici, soğuk bir tablo karşımıza çıkar değil mi? Dolayısıyla her şey arkadaşla güzelleşir, oyun oynamak bile. O zaman her yere sığarız, dünya uçsuz bucaksız bir yer haline gelir gözümüzde. Ancak hiçbir arkadaşın olmadığı, yalnız oynadığımız zaman dünya gözümüzde o kadar küçülür ki, içine sığmakta zorlanırız.

Bir oyunun yalnız başına oynanması dünyayı küçültür, içimizdeki oyun aşkını, sevinci alıp yok eder. Burada bana göre oyunda da olsa arkadaşın çok gerekli olduğu anlatılmak istenmiştir. Arkadaşa varsa oyunun tadı vardır. Hiç kimse yoksa yalnız başına oynamak durumundaysanız doğal olarak oynama isteğiniz gelmez.

Kısacası oyun ve dünya arkadaşla güzeldir. Bu yüzden bir çocuğun yalnız oynaması kadar acı bir şey yoktur. Öyle olursa büyük sanılan dünya bile güzümüzde küçülür. Hiçbir şey ifade etmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski