Kötülük ile İlgili Konuşma

Bu sayfada kötülük ile ilgili konuşma örneğine yer verilmiştir.

Başkalarına zarar vermek, insanları zor duruma sokmak için aklımızdan geçen kötü düşünceleri hayat geçirmek kötülük demektir. Yani istenmeyen hinlik içeren davranışlar kötülük olarak nitelendirilebilir. Mesela hırsızlık bir kötülüktür. İnsanlara iftira atmak, arkalarından kötü söz söylemek, başkasının kuyusunu kazmak gibi davranışlar kötülüğe örnek verilebilir. Bunları yapan birinin hiçbir şekilde kazancı olmaz. Çünkü kötülük acıya, pişman olmaya ve hayatı zehir etmeye yol açar.

Bana göre hiç kötülük olmasa her şey şimdikinden daha iyi olurdu. Niye başkaları hakkında kötü düşünelim ki? Zaten burada ilelebet kalmayacağız. Ecel saatimiz gelince dünyadan ayrılacağız. O yüzden yapılan kötülüklerin de bir anlamı kalmıyor. Herkes güzelce yaşasa, kötülükle sona erse ne kadar iyi olurdu.

Kısacası kötülükten uzak durmalıyız. Şeytana uymaktan kaçınmalıyız. Etrafımıza baktığımızda kötülüğün de binlercesi mevcuttur. İnsanlar bundan dolayı ne acılar çekiyor. Analar gözü yaşlı kalıyor. Masumlar kendisine yağılan kötülük sonucunda ciddi travmalar yaşıyor. Oysa bunlara hiç gerek yok diyorum. Ne olur aklımızı başımıza alalım, iyi davranışlarda yarışalım. Kötülüğe fırsat vermeyelim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski