Niyet İnsanın Pusulasıdır Kompozisyon

Niyet insanın pusulasıdır sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

Eylemlerimizi şekillendiren içimizdeki niyetlerdir. Niyetimiz ne ise davranışımız da ona göre şekil alır. Bana göre kötü niyetlerimizi kaldırıp çöpe atmalıyız. Ne yaparsak yapalım hep iyi şeyler olmalıdır. Çünkü her şeyin bir karşılığı vardır.

Aynı zamanda kötü niyetlerimizin peşinden gidersek suç işlemiş oluruz. Herkes böyle yaparsa dünyada yaşamın bir anlamı da kalmaz değil mi? En doğrusu iyi ve güzel olan niyetleri hayat geçirmektir. Gideceğimiz yönü belirleyecek olan pusula aslında niyettir. Dolayısıyla iyi niyeti benimsemeliyiz, güzel ve yararlı davranışlarda bulunmalıyız.

Hayatı yaşanabilir kılacak olan şey iyi niyettir. Mesela kimse hakkında kötü düşünmemeliyiz. Bir iş yapacak olduğumuzda içinde kötülük olmamasına dikkat etmeliyiz. Bu davranışların diğer insanlara zararı var mı, yok mu gibi konulara karşı hassasiyet göstermeliyiz.

Kısacası ameller niyetlere göredir. Senin içinde kötü bir niyet varsa bu, davranışına yansıyacaktır. Hırsızlık yapan biri ilk olarak o işe niyet etmiştir. Yahut da oruç tutarken önce niyet ediyoruz, sonra oruç. ibadetimizi yerine getiriyoruz. Dolayısıyla yaptığımız her davranışın gerçekleşmeden önce bir niyete bağlı olduğunu söylemek mümkündür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski