Okuldaki İlk Gün ile İlgili Kompozisyon

Şimdi okuldaki ilk gün ile ilgili kompozisyon yazmak istedim.

Okuldaki ilk gün her öğrenci için biraz korlu biraz heyecan demektir. Aylardır okukdan uzak kalan öğrenciler okul açılınca bir anda kendilerini çok daha farklı bir yerde gibi hissederler. Bu durum onlara itici gelir. Aynı zamanda endişe ve isteksizlik de ortaya çıkar.

Daha ilk günden dersler sıkı bir şekilde işlenmeye başlanınca, yığınka mdev verilince bu isteksizlik giderek artar. Sabah erkenden kalkmak da öğrenciler için eziyet olarak görülebilir. Yeni insanlarla ramışma ihtimali ve okula ilk kez atanan öğretmenler de olunca öğrenciyi bir kaygıdır alır.

Okuldaki ilk gün biraz da yeni öğretim yılına alışmak demektir. Ders kitapları dağıtılır. Müdür herkesin karşısında okul kuralları hakkında, disiplin konusunda konuşur. Öğrenciler tatilin ardından bir an için neye uğradıklarını şaşırır.

Sonuç olarak okukdaki ilk gün öğrenciler açısından çok yorucu geçer. Okula gitmek gözlerinde büyür. Bir de ilkokula yeni başlayan minikler annelerinden ilk kez ayrıldıkları için korkup ağlar. Yeni ortaokul olanlar için de bir endişe hakimdir. Onlar da her branşın farklı öğretmeni olacağı için kendilerini çok farklı bir dünyada bulur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski