Yardımsever insan nasıl olmalıdır? Çağımızın insanlarının yardımsever olduklarını düşünüyor musunuz?

Hazırlık çalışması: “Yardımsever insan nasıl olmalıdır? Çağımızın insanlarının yardımsever olduklarını düşünüyor musunuz?” Kısaca açıklayacağız.

Yardımsever insan bence duyarlı, etrafınız gözeten, başkasının derdiyle dertlenen şekilde olmalıdır. Çağımızın insanlarının da yardımsever olduğunu düşünüyorum. Çünkü ülkemizde bazı yerlerde yangınlar oldu, bazı yerlerde aşırı yağıştan kaynaklı seller oldu. Bu zor zamanlarda halkımız el ele vererek organize olup orada yaşayan insanlar için para topladı. İmkanı olanlar gönüllü olarak o bölgeye gidip kurtarma ekiplerine yardım ettiler.

Etrafta daha bir sürü örnek görebiliyoruz. Hatta şimdiki çağımızda haberleşme olanakları çok daha iyi olduğundan uzak yakın fark etmiyor. Anında yardım çağrısı yapılınca anında sosyal medya ortamlarından harekete geçiliyor. Dijital uygulamalar üzerinden gerekli yardımlar kısa sürede toplanıyor. Bu, aslında çok iyi bir şey değil mi? Eskiden imkanlar ve ulaşım kısıtlı olduğu için bu kadar kısa sürede yardım toplanması ve ilgili yere ulaştırılması mümkün değildi.

İnsanın olduğu her yerde yardımseverlik de mutlaka oluyor. Gerek eski dönmede gerekse günümüz çağında yardımseverlik bana göre hala geçerliliğini sürdürüyor. Nerede bir kaza yaşansa, başka kötü bir durum olsa, isteyen herkes içinden gelerek yardıma koşuyor. O kişilerin sıkıntılarına çare olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Kısacası yardımsever insan bir tek kendini düşünmez, başkasının zor durumundan ötürü rahat edemez, mutlaka bir şeyler yapmalıyım diye düşünür. Onun kalbinde duyarlılık vardır. Birileri acı çekerken hiçbir şey yokmuş gibi rahat ve gamsız davranmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski