Pabucu Dama Atılmak ile İlgili Hikaye

Pabucu dama atılmak deyimi ile ilgili hikaye yazınız. Yazınıza uygun bir başlık koyunuz.

Bir ailenin kız çocuğu olmuyordu. Üç tane erkek çocuk dünyaya getiren aile kızları olması için doktora gitti. Doktor bu aileye yardımcı olmaya karar verdi. Ailenin en küçük oğlu Arda ise halinden oldukça memnundur. Çünkü evin en küçüğü olmasından dolayı bütün ilgi onun üzerindeydi. Bir yere gidilse, dışarı çıkılsa anne ve babası onu hep yanlarında götürürdü.

Elbise, ayakkabı, saat gibi günlük kullandığı eşyalardan ne almak istese hemen alınırdı. Bunun dışında onlara gelen konuklar Arda küçük olduğu için hep ona hediyeler, bisküviler, çikolatalar getirirdi. Ancak bu durum uzun sürmedi. Doktor, annesine bazı ilaçlardan oluşan bir tedavi uygulamaya başladı. Aradan birkaç hafta geçince annesinin gebe olduğu tespit edildi. Makineye baktırma gereği duydular. Oradan gördüler ki yeni doğacak çocuk kızmış. Ailesi buna çok sevindi. Nihayet özlemle bekledikleri kız çocuklarına kavuşacaklardı. Doktorun uyguladığı tedavi yöntemi olumlu sonuç verdi. Artık Arda’ya bir kız kardeş geliyordu.

Dokuz ay sonra annesi doğum yaptı. Nur topu gibi bir kızları oldu. Özelikle anne ve babasının mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Arda'nın üzerindeki ilgi her geçen gün biraz daha eksildi. Yani, eskiden en küçük oydu. Bütün sevgi, ilgi, ona gösteriliyordu. Şimdi ise eski kıymeti, cazibesi kalmadı. İşte bu onun pabucunun dama atıldığını göstermektedir. Kimse onunla eskisi gibi ilgilenmiyordu ama o da kız kardeşi olmasında sevinmişti. Bu durumu pek de kafaya takmadı. Kız kardeşinin varlığıyla bütün aile muradına ermiş oldu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski