Sarılmak ile İlgili Kompozisyon

Bu sayfada sarılmak ile ilgili kompozisyon örneği mevcuttur.

İnsan sevdiklerinden uzak kalınca, toplumdan ayrı düşünce, yalnızlığa mahkum olunca kendini çaresiz hisseder. Bu durum onda birine sarılma ihtiyacı oluşturur. Gerçekten de yalnızken kendimizi güçsüz, tek başına hissettiğimizde içimizde büyük bir sarılmak duygusu ortaya çıkmaktadır.

Sevdiğimiz biri, ailemizden, arkadaş çevremizden biri yanımda olsa da ona şöyle doya doya sarılsam deriz. Sanki o zaman bütün sıkıntılarımız, dertlerimiz sona erecek gibi düşünürüz. Çünkü sarılmak duygusu insana yalnız olmadığını, sığınacak bir liman olduğunu hatırlatır. Bu sayede yaşama tutunma duygusu da artar. Oysa etrafınızda sarılacak hiç kimse yoksa o zaman boşlukta kalırsınız. Her şey bir anda anlamını yitirir.

Sonuç olarak bir insanın belki de en çaresiz anı onun tek başına, herkesten uzak kalma durumudur. Mesela günümüz koşullarında herkese karşı mesafeli davranmak gerekiyor. Kimseye eskisi gibi yaklaşmıyoruz. Şartlar gereği evde daha çok vakit geçiriyoruz. Aslında bu durum, yalnızlığı anımsatıyor. İnsanın başka birine ne kadar muhtaç olduğunu gözler önüne seriyor. O andan itibaren de sarılma ihtiyacı hissetmek gibi bir duygu durumu yaşıyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski