Adalet Evrenin Ruhudur Kompozisyon

Bu sayfadan adalet evrenin ruhudur sözü ile ilgili kompozisyon yazısını incelemek isterseniz, kısaca yazdım.

Evrende bir yaşam düzeni söz konusudur. Bu düzenin işleyişi adaletle mümkündür. Adalette yaşanan bir aksama evrenin ruhunu olumsuz etkiler. Yüreklerdeki çığlık ancak adalet yerini bulunca susar. O zaman vicdanlar rahat olur. Her insanın yüreğine su serpilir.

Yasalar önünde herkes eşittir. Suçu ispatlanan kişiler de gereken cezayı adaletle alırlar. Bu durumda her kötü şeyin bir cezası vardır. Bunu da adalet yerine getirir. Böylece mağdur olanların içi rahatlar. Adalet işlemezse o zamanda kaos çıkar. Yani evrenin ruhunun ayakta kalabilmesi adalet sayesindedir.

Mesela evrendeki barış ve huzurun sağlanması adalete bağlıdır. Haklının hakkını almadığı, insanların adaletsiz muamele gördüğü bir evrende yaşamak da oldukça çekilmez hale gelir. Dolayısıyla kısa çöpün uzundan hakkını alması gerekir. Adalet var olduğu müddetçe evrendeki ruh canlı kalır ve herkes hoşnut bir şekilde yaşamına devam eder. Ancak adalet gerçekleşmiyorsa o zaman hoşnutsuzlukla birlikte baş kaldırışlar cereyan eder. Bu da toplumsal yaşamda huzursuzluğa neden olur.

Sonuç olarak adaletin herhangi bir aksaklığa meydan vermeden yerine gelmesi yaşamın düzeni için çok önemlidir. Bu nedenle adalete önem verilmesi gerekir. Kimsenin başkasının hakkını yememesi, malını çalmaması, evrenin sükunet içinde yaşanılır bir yer olması için mutlak olarak adaletin sorunsuz işleyişi sağlanmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski