Atatürk ve Vatan Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda Atatürk ve vatan sevgisi ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Atatürk ismini duyduğumuzda vatan sevgisi ne demektir, vatan için ne gibi kahramanlıklar yapılır, vatanın özgürlüğü için milli birlik ruhu nasıl oluşturulur tüm bunları dünyaya gösteren bir lider gelir aklımıza. Vatanımızın geleceğinin tehlikede olduğunu fark edip Samsun'dan başlayıp şehir şehir dolaşan halkı aynı amaç uğruna bir araya getiren Atatürk vatan sevgisinin unutulmaz sembolü olmuştur.

Gerek cephede yürekli komutanlığıyla düşmana korku salan biri, gerekse yeni Türk devletinin kurucusu olarak yaptığı inkılaplarla her anlamda vatanına duyduğu sevgiyi kanıtlayan biridir. O'na göre vatanımız kimsenin himayesinde olmamalıdır. Bağımsızlık tek gerçektir. Bu yüzden vatanın selameti için ne gerekiyorsa ileri görüşlülüğü ile her şeyi yapmıştır.

Atatürk'ün aldığı ve hayata geçirdiği kararlara baktığımızda onun bir devlet adamı olarak askeri dehaya sahip olduğunu, vatanını, milletin geleceğini her şeyin üstünde tuttuğunu açıkça görebiliriz. O her koşulda vatanını çok seven bir önderdir. Devlet adamlığının yanında getirdiği yenilik ve devrimlerle çağdaş uygarlığının yolunu açan bir vatanseverdir.

Sonuç olarak Atatürk ve vatan sevgisi birbiriyle özdeşleşmiştir. Çalışkanlığı, ilme, sanata, spora, eğitime, vatanına önem vermesi zaten içindeki vatan sevgisinin göstergesidir. Her attığı adım vatanın çıkarları adına çok önemlidir. Gençliğe bu ülkeyi sizler daha ileri taşıyacaksınız mesajı veren vatan sevgisinin timsali olan Atatürk'ün youndan ayrılmamalıyız. O'nun tarihte her biri büyük anlam taşıyan kahramanlıkları, vatanın özgürlüğünü, gelişmesini her şeyden öncelikli görmesi, vatan sevgisiyle yorulduğunu gösterir. Bu nedenle en kötü şartlarda bile vatana sahip çıkmamız gerektiğini bilmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski