Unutmak ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda unutmak ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Unutmak insanın birçok konuda yapabileceği bir eylemdir. Mesela bizim için güzel, sevindirici olan şeyleri unutmak istemeyiz. Ancak kalbimizi yaralayan, kötü olayları da hemen unutmak isteriz. Unutmak bazen iyi gelen bir şey olduğu gibi bazı konuların da unutulmaması daha iyidir.

Bir başka nokta ise unutkanlıktır. İnsan dalgın olunca unutkanlığa düşebilir. Yaşlılığında unutmak üzerinde etkisi vardır. Yaşı ilerlemiş olanlar her şeyi aklında tutamayabilir. Öğrenci açısından da öğrendiği konuları iyi hatırlaması gerekir. Yani okulda gördüğü bilgilerin sınavlar ve hata için önemi çoktur. Sık sık tekrar yaparak onları unutmamaya çalışırlar.

Unutmaktan söz etmişken iyilik ve kötülük konularına da değinmek istiyorum. Sana yapılan kötülüğü unut ama iyiliği asla unutma derler. Burada da bize birsi iyilik etmişse onu asla unutmamak gerektiği vurgulanmaktadır. Kötülük yapan birinin kötülüğünü de unutmak daha hayırlıdır. Görüldüğü gibi unutma hakkında birçok mesele ile karşı karşıyayız. Genel olarak hatırlamak istediğimiz şeylerin tazeliğini korumasını isteriz. Acı veren, olumsuzu gelişmeler ile ilgili de onları unutmak her zaman daha doğru olmaktadır. Neyi unutup neyi hatırlamak gerektiğini de yaşantılarımız belirlemektedir.

Özetle eskiden yaşanılan iyi şeyler hep hatırlanmaya çalışılır. Kötü şeylerin de zihnimizden silinmesi için unutulması gerekir. Bize yapılan iyiliği, derste öğrendiğimiz bilgileri de unutmamak lazım gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski