Çanakkale geçilmez sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.

Bu yazımızda “Çanakkale Geçilmez!” sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız, hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Çanakkale tarihimizin çok önemli bir yapı taşıdır. Orası düşman kuvvetlerinin geçmek istediği büyük bir cephenin adıdır. Çanakkale geçilseydi, düşmanların eli daha çok güçlenecekti. Yurdumuzu işgal etme planlarında bir adım daha atmış olacaklardı. Fakat şanlı ordumuz, aziz milletimiz canı pahasına, Çanakkale de çok büyük bir direniş göstererek düşmanı geri püskürtmesini bildi.

Çanakkale geçilmez sözünden düşmana hitap olarak siz ne yaparsanız yapın, ne kadar bastırırsanız bastırın, size bu Çanakkale Boğazı'nı asla geçirtmeyiz. Vatanımızın her tarafı bizim için çok kutsaldır. Her karış toprağımız bizim için vatan toprağı demektir. Saldırmak için ne kadar plan yaparsanız yapın, topla tüfekle bizi geçeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yurdumuz üstündeki kirli emelleriniz boşa çıkacaktır.

Biz Türk milleti olarak kimseye, hiçbir devlete vatanımızın bir avuç toprağını bile vermeyiz. Bunu Çanakkale'de gösterdik. Dolayısıyla Çanakkale bizim için geçilmez bir sembol olarak tarihe geçmiştir. Düşmana karşı olarak bu sözü söyleterek onlara vatanımızı yedirmeyeceğimizi ifade etmişiz. O yüzden ülkemiz de gözü olan herkes ayağını denk alsın, tüm dünya bilsin ki Çanakkale geçilmez, biz vatan uğruna varımızı yoğumuzu, canımızı dişimize takarak, her türlü zorluğa göğüs gererek, gerekirse şehit olarak kimseye vatan topraklarımızı yar etmeyiz düşüncesini anlıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski