Savaş, dünya barışını nasıl etkiler? Açıklayınız.

Bu yazımızda savaş dünya barışını nasıl etkiler, açıklayınız hakkında kısaca söz edeceğiz.

Dünyayı bir apartmana benzetelim. Bir evde tartışma, kavga, gürültü olunca, o apartmandakiler özellikle de en yakında olanlar bundan rahatsız olur. Olumsuz biçimde etkilenir. Yani kimse bana ne deyip bir kenara çekilmez. Ya o eve çıkıp rahatsızlığını belirtirler, ya da emniyet güçlerini arayıp olayın sona ermesi için gerekenleri yaparlar. Dolayısıyla huzursuzluğa, acı verici durumların yaşanmasına kimse göz yummak istemez.

Dünya barışı için de savaş böyle bir etkiye sahiptir. Örneğin birbiriyle savaşan iki ülke olunca diğer devletler bu duruma kayıtsız kalamaz. Ara bulucu rolünde olup bu savaşa bir son verilmesini ya da anlaşma sağlanmasını isterler. Farklı ülkelerde yaşayan insanlar savaşa hayır sloganları ve pankartları açarak yürüyüş yaparlar. Çünkü ortada savaş varsa kan, gözyaşı, acı ve zulüm vardır. Zulmün olduğu bir dünyada da barış ortamı olumsuz etkilenir.

Görüldüğü gibi bir yerde huzursuzluk varsa herkes bundan az veya çok etkilenir. Kimse bu acı veren durumu görmezlikten gelip yok sayamaz. Örneğin yakın çevrenizde birileri kavga ediyorsa siz de hemen oraya koşar, ayırmak istersiniz. Ortalığı yatıştırmaya çalışırsınız. Çünkü kavga iyi değildir. Savaş da böyle kötü bir şeydir. Dünya barışı için de savaşların son bulması gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski