Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Bu görsellerin çağrıştırdığı duygu ve düşüncelerinizi anlatacağınız hikâye edici bir metin yazınız.

Bu yazımızda aşağıdaki görselleri inceleyiniz, bu görsellerin çağrıştırdığı duygu ve düşüncelerinizi anlatacağınız hikâye edici bir metin yazınız hakkında kısaca söz edeceğiz. Görsellerde Atatürk ordumuza komutanlık ediyor, kadınlarımız kağnı başında cepheye gidiyor ve 15 Temmuz günü milletimiz birliğine sahip çıkıyor.

Ömer bir sabah erkenden uyandı. Gece uykusunda halkımızın zor günlerde vatana sahip çıktığını gördü. Vatanın selameti tehlike altında olunca herkes canını ortaya koyarak birlik oluyordu. Kurtuluş Savaşı zamanında da bu durum böyleydi. 15 Temmuz gibi kara bir gecede de.

Önceki gün okulda bu konuyu işlemişlerdi. Önerin iliklerine kadar vatan sevgisi işlemişti. Bu yüzden yüreği bugün farklı bir heyecanla dolmuştu. Tüyleri diken diken oluyordu. Derste işlenenler onu çok etkilemiş olacak ki rüyasına bile girmişti. Kalkınca annesi mutfaktaydı. Oğlunun bu kadar erken kalmasına şaşırmıştı. Ömer de olan biteni annesine heyecan ve coşkuyla anlattı. Sabahın erken saatlerinde hissettiği bu duygu karşısında annesi şaşkınlığını gizleyemedi. Kahvaltıdan sonra annesiyle tarihten konuştular.

Ömer analarımızın kağnıyla cephanelik taşıdığını, savaşa katıldığını, ecdadımızın o dönemde nice büyük zorluğa katlandığını anlattı. Annesi de birkaç yol önce yaşanan 15 Temmuz ile ilgili ayrıntıları, tankın altına yatan kahramanları, Ömer Halis Demir gibi vatanı için şehit ola kahramanımızı anlattı. Ömer bu konuşmadan sonra daha bir devletine bağlı hissetti kendini. Okula da içindeki bu coşkuya gitti. Derste söz hakkı alıp öğrendiği her şeyi ve rüyasını herkese gurur duyarak anlattı. Bütün sınıf onu alkışladı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski