Cephe Gerisinde Askerlere Yemek Dağıtımı ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda aşağıdaki, Çanakkale Savaşı ile ilgili görselleri inceleyiniz. Bu görsellerden hareketle duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir kompozisyon yazınız, hakkında bahsedeceğiz.

Görselleri incelediğimde çok etkilendim. Yani savaş öyle sadece cephede yaşlanmıyor. Cephe gerisinde de askerin açlığını gidermesi gerekiyor. Burada askerlerimiz toprağın üstünde sofra kurup karınlarını doyuruyor. Açıkçası görsellerde de bir birlik olduğunu görüyorum. Bizler sofrada çeşit çeşit yemek yerken onlar sadece çorba içiyor. Tek çeşit yemek yiyor. Hatta bazen önümüze gelen yemeği beğenmiyoruz. Bu aslında askerlerimizin çektiği cefaya saygısızlıktır.

Çok zor şartlarda vatan savunması yapıldığı için yemek dağıtımında da bu iş göze çarpıyor. Orada bir tek düşmanlar mücadele edilmiyor. Aynı zamanda açlık, susuzluk, uykusuzluk gibi çok önemli konularda askerler çetin mücadeleler veriyor. Askerimizin o dönemde çektiği zorlukları her zaman göz önünde bulundurmalıyız. Bu vatan bize miras bırakıldı ama ne kadar zorluk çektiğini de unutmamak lazımdır.

Şimdi bastığımız her karış toprakta şehitlerimiz yatıyor. Onların Çanakkale Savaşı sırasında verdikleri unutulmaz mücadelenin aklımızdan hiç çıkmaması lazım. Bunu düşünüp kendimize dersler almak lazımdır. Öyle şimdi rahatça yaşıyoruz ama bu rahatlık aslında o askerlerimizin bize sağladığı bir kazançtır. Onların sıcak yuvasından ayrı kalıp cephede katlandığı sıkıntılar anlayana aslında çok şey anlatmaktadır. Hepsine de çok minnettarız. Onları asla unutmamalıyız. Kahramanlıklarıyla adını tarihe yazdıran askerlerimiz gönül tahtımızda baş köşede oturmalıdır.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski