Alma Mazlumun Ahını Çıkar Aheste Aheste Kompozisyon

Bu yazımızda alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste sözünün anlamı ile ilgili bir kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz. Anlamını bilmeyen için, aheste sözcüğü yavaş demektir.

Kimsenin ahı yerde kalmıyor. Mazlum demek masum, suçu günahı olmayan demektir. Bir başkası mazlumun ahını başka bir deyişle bedduasını alırsa iflah olmaz. Bunun acısı bir yerden mutlaka çıkar. Özellikle kimseyi incitecek bir şey yapmamak gerekiyor.

Hayatta bazen güçlü olanlar mazlumu çok zor duruma düşürecek şerler yapabiliyor. Bunun üstüne mazlum dediğimiz suçsuz kimseler o kişiye karış veriyor. Onun ahı bir gün o kişiden çıkıyor. Yani onun başına kötü bir şey geliyor, zor duruma düşüyor. Dolayısıyla hiçbir kötülük cezasız kalmıyor. Bugün olmazsa yarın bir gün temiz ve masum olan kişinin ahı tutuyor. O yüzden kimseye zarar verecek, onu derinden yaralayacak bir şeyden kesinlikle uzak durmalıyız. Mazlumların duasının önünde perde yokmuş. Onları üzerseniz size ettikleri ah, canınızı çok yakar, başınızı ağrıtır. Mazlumun ahı bir anda çıkmaz, yavaş yavaş ortaya çıkar ve etkileri yıkıcı olur.

Sonuç olarak alma mazlumun ahını sözündeki öğüdü iyi anlamak lazımdır. Kimseyi üzecek, çaresiz duruma düşürecek veye o kişiye zarar verecek bir şey yapmamalıyız. Eğer bir mazlumun ahını alacak duruma gelirsek o zaman vay halimize demek istiyorum. Çünkü mazlumun ahının nünde engel yoktur. Onun bu bedduası kesin kabul olur derler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski