Dilin İnsan Hayatındaki Önemi Kompozisyon

Bu yazımızda dilin insan ve toplum hayatındaki yeri ve önemi ile ilgili kompozisyon hakkında bahsedeceğiz.

İnsanlar arası anlaşmanın temel şartı dildir. Dil vasıtasıyla toplumdaki insanlarla konuşur, görüşür ve iletişim kurarız. Eğer dil olmasaydı bütün bunlar sadece vücut diliyle yerine gelmezdi. Bu anlamda dil bizim sesimiz gibidir.

İnsan açısından bakarsak kendimizi ifade etmenin en açık ve etkili yolu dili kullanmaktır. Dilimizle ne hissettiğimizi, ne düşündüğümüz dile getiririz. O zihnimizde cereyan eden fikirleri dışa vurmamızı sağlayan en kuvvetli bir iletişim aracıdır. Böylece gerek diğer insanlarla görüşme, haberleşme, gerekse birbirimizi anlama noktasında dilin önemi büyüktür kanısına varırız.

Dilin toplum hayatındaki önemine baktığımızda yine çok ciddi etkisi olduğunu görüyoruz. Mesela işe gidiyoruz. Orada bizimle birlikte çalışan kişilerle her gün konuşuyoruz. Gerek işle ilgili gerekse gündelik yaşama dair konuları dilimiz aracılığıyla birbirimize aktarıyoruz. Bunun dışında okul, banka, hastane gibi toplumun merkezini oluşturan her yerde yine dil sahneye çıkıyor. Öyle ki dilin kullanılmadığı bir yer yoktur. Dolayısıyla dilimiz en güçlü aracımız olarak önemini her zaman korumaktadır.

Sonuç olarak insanlar zaten toplumdan ayrı düşünülemez. Hemen her anımızda toplumun içinde buluruz kendimizi. Bir ihtiyaç, duygumuzu ifade etme veya istek her ne olursa olsun karşımızdakilerle anlaşmak için de dil gereklidir. Görüldüğü gibi dilin insan hayatındaki önemi vazgeçilmezdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski