Okumaya Ayrılan Zaman Mutluluğa Ayrılan Zamandır Kompozisyon

Bu yazımızda okumaya ayrılan zaman, mutluluğa ayrılan zamandır ile ilgili kompozisyon hakkında bahsedeceğiz.

Okumaya arılan zaman insana saadet verir. Çünkü okuma esnasında kendimizi dış dünyandan soyutlar, tamamen kitabın içeriğine odaklanırız. Onu okurken gerçek hayattaki dertlerden, sıkıntılardan sıyrılır, hafif bir kuş gibi oluruz. Bu da insan mutluluk verir.

Kimse okurken dünyadaki dertlerini düşünmez. Hatta onlardan uzaklaştığı için mutluluğa yaklaşır. Bu yüzden okumaya ayırdığımız vakitler aslında en mutlu olduğumuz zamanlar olmaktadır. Zaten kitap okuma işi insan adına çok yararlı bir eylemdir. Bir yandan bilgilenirken, diğer yandan kendimiz de olayların içinde yer alır, kahramanların ruh haline bürünür, kitabın sürükleyici havasına katılırız. Bu sırada dışarıda ne olup bittiğini fark etmeyiz bile. İşte bu nedenle okumaya ayrılan zaman bizlere farklı bir neşe verir. Düşüncelerin ele alındığı bir yazıyı okuyorsak o zaman da faklı düşünme becerileri edinerek kişisel bakış açımızda ilerleme kaydederiz.

Sonuç itibariyle okumak kendimizi geliştirmek, verimliliğimizi artırmak, hayatı kimsenin göremediği pencereden görmek gibi çok önemli katkıları beraberinde getirir. Bununla birlikte aklımıza takılan olumsuz düşüncelerden bizi uzak tutarak tamamen mutlu bir dünyaya kapı aralar. Kısacası okumakla vaktimizi kesinlikle boş yere harcamayız. Tam tersine içinde bulunduğumuz anın keyfini tadarız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski