Hayat Bir Masal Gibidir, Ne Kadar Uzun Olduğu Değil, Nasıl Yaşandığı Önemlidir Kompozisyon

Bu yazımızda hayat bir masal gibidir, ne kadar uzun olduğu değil, nasıl yaşandığı önemlidir sözü ile ilgili kompozisyon hakkında bahsedeceğiz.

Hayat uzun bir yolcuğu anlatan ömürdür. Bu ömrün uzun olması onun bir masalı andırması demektir. Ancak hayatın uzun olmasından çok dolu dolu yaşanması daha önemlidir. Ömrü uzun olup da hiçbir şey yapmamış birisi için bunun hiçbir anlamı maalesef olmuyor. Asıl mesele bu hayatın içinde önemli işler yapmak, birilerine faydalı olmaya çalışmak, ardımızda güzel anılar bırakmaktır.

İnsanlar çeşit çeşittir. Mesela bazıları bir ömür boyu ne bir şey ortaya koyar, ne de hayata farklılık katar. Sadece zamanını boşa geçirmiş olur. Onlar için ömür uzun olsa ne olur, olmasa ne olur? Bazıları da üretkendir, girişimci bir ruha sahiptir, bir şeyler üreterek insanlığa, etrafına yarar sağlar. Onlar için hayat daha keyif vericidir. Çünkü işin içinde bizzat kendi çabaları, ortaya koyduğu ürünler vardır. İşte onlar hayatın nasıl yaşandığına dikkat edenlerdir. Hani bazıları  için böyle gelmiş, böyle gider denir ya, onların elinden hiçbir şey gelmez. Yani bir işin ucundan tutup da onu sonuçlandıramazlar. O kişiler uzun ömürlü olsa bile bu durumun pek bir manası olmaz.

Ömrü kısa olup nice büyük işlere imza atanlar vardır. Yani hep bir şey geliştirir, üreten, ortaya kedine ait bir çalışma koyan kişiler hayatın anlam kazanmasını sağlamaktadır. Onların yaptıkları icraatlar hem kendileri adına hem de başkaları adına önemli katkıya sahiptir. İşte hayatı güzel yapan da onu anlamlı kılan, yaşamayı güzelleştiren biçimde çalışkan, üretken bir karakterde olmaktır. Dolayısıyla hayatı nitelikli yaşamak uzun olmasından çok daha önemlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski