İnsanı Ölümsüzleştiren Geride Bıraktığı Eserlerdir Kompozisyon

İnsanı ölümsüzleştiren geride bıraktığı eserlerdir ile ilgili kompozisyon yazınız.

Bir insanın ömrü bittiğinde unutulmaması çok önemlidir. Bunun için de geride bıraktığı insanlığa yararlı eserleri olmalıdır. Bu dünyada kimseye faydası dokunmayan birinin adı unutulur gider. Oysa kainattaki tüm insanlığa evrensel bir katkı sağlayan, yaşadığı topluma hizmet eden bir eseri varsa o kişinin adı ölümsüzleşir.

Tarihte birçok önemli isim yaşamıştır. Bunlardan bir kısmı halkı, milleti için önemli işler yapmıştır. Bunların adı her devirde yaşatılmaktadır. Bazıları da sadece ömrü yettiği kadar yaşayıp, hiçbir eser bırakmadan gitmiştir. Onların da adı anılmaz olmuştur. Geride çok önemli eser bırakan biri tarihi bir şahsiyet, bilim insanı, yazar, şair, ozan, mimar gibi alanlarda olabilir. Onların mutlaka içinde yaşadığı millete bir katkısı olmuştur ki halk da geçen zaman inat onları her zaman saygıyla anmaktadır.

Sonuç olarak insanı ölümsüzleştiren en temel faktör geride bıraktığı eserlerdir. Hiç eseri olmayan, ardında onu hatırlatacak bir şeyi olmayanlar gün geçtikçe unutulmaya yüz tutar. Daha sonra hiç kimsenin aklına bile gelmez. Onunların adı tarih sayfalarından silinip gider.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski