Elma ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda elma ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bir yazıdan bahsedeceğiz.

Elmayı herkes gibi ben de çok seviyorum. Sarı, kırmızı, yeşil renkleriyle meyve tabağımızı süsleyen elmaların yararlı olduğunu söylemeye gerek bile duymuyorum. Evde elma olunca sanki her şey tamammış gibi hissediyorum. Çünkü her evde elma olması lazımdır. Acıktığımızda, midemiz kazındığında ara öğün niyetine atıştırmalık olarak da elma tüketilir. Ayrıca mideye çok fazla bir yükü yoktur.

Pazar alış verişine gitmek sırf elma alacağımı zaman çok heyecan verici oluyor. Hatta elma alınması için ben de orada bulunuyorum. Küçükken elmaların neden farklı renklerde olduğunu anlama çalışırdım. Oysa her şeyin bir cinsi olduğu gibi elmaların da çeşitleri varmış. Şimdi her renginden paramıza göre az miktarda alıyoruz. Akşam yemekten sonra meyve tabağında mutlaka elmamız oluyor. Dolayısıyla elma sofralarımızın vazgeçilmezimiz olarak her dönemde varlığını, önemini koruyor.

Sonuç olarak size de elma yemeyi tavsiye ederim. Onu tattığımızda hem vücudumuz için gereken bazı vitaminleri alıyoruz hem de dişlerimiz daha canlı hale geliyor. Ayrıca her zaman kolayca bulunan bir meyvedir elmalar. Evinize en yakın marketten alabileceğiniz gibi çarşıda, pazarda manavlardan da hemen alabilirsiniz. Onun bize sağladığı enerji ve canlılık bence çok önemlidir. Sırf bundan dolayı bile elmanın sevilmesi gereken bir meyve olduğunu düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski