Bir İnsanın Kültür Seviyesini Öğrenmek İstiyorsanız Boş Zamanlarında Ne Yaptığını Sorunuz Kompozisyon

Bu yazımızda bir insanın kültür seviyesini öğrenmek istiyorsanız boş vakitlerinde (zamanlarında) ne yaptığını sorunuz sözü ile ilgili kompozisyon konusundan söz edeceğiz.

İnsanların boş vakitlerinde meşgul olduğu durumlar onun kültür seviyesi hakkında bilgi verir. Örneğin kültür seviyesi yüksek kişiler boş zamanlarında yine faydalı olacak konularla ilgilenirler. Mesela kitap, dergi, gazetede köşe yazıları okuyabilirler. Belgesel izleyebilir, bulmaca çözebilirler. Bununla birlikte araştırma, inceleme, verimli geçen sohbetler yapabilirler. Demek ki kültürlü bireyler yine vakti boş bile olsa o anı verimli geçirmeyi düşünür.

Onlar için vaktin boş olmasının pek bir önemi yoktur. Boş geçen zaman onlara göre büyük kayıptır. Fakat kültür seviyesi düşük olanlar da boş illere yönelir. Onlar da gevezelik edebilir, anlamsız işlerle vakit öldürebilir. Ne yapsam da kültürümü artırsam demezler. İki günü aynı olan ziyandadır diye bir hadis vardı. İşte bahsi geçen olayın özeti tam olarak budur. Yani her yeni bilgiler öğrenmek için fırsattır.

Bizler kültür seviyemizi yükseltmeye çaba göstermeliyiz. Her yeni ün şu anki halimizin üzerine bir şeyler eklemeliyiz. Bir önceki günkü halimize bir şey katmıyorsak kültür seviyemiz de ilerlemez. Bu tamamen bize bağlıdır. Boş işlerden kaçınmalıyız. Kendimizi geliştirmek için önümüze çıkan fırsatları iyi değerlendirmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski