Çocuğun Gözünden Öğretmen Kompozisyon

Bu yazımızda çocuğun gözünden öğretmen konusunu ele alan kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Çocuğun gözünden öğretmen, örnek bir kişilik olduğu gibi her şeye çare üreten bir özelliğe sahiptir. Mesela sınıfta birine bir şey olsa, çocuklar öğretmene doktor gözüyle bakar. Yani her sorunda bu işi öğretmenimiz mutlaka halleder diye düşünürler. Zira öğretmen onların dünyasında güçlü, alanına hakim bir profile sahiptir.

Öğretmenin sıcak bir bakışı bile çocuğun gözünde büyük bir etki bırakır. Çünkü öğretmen onunla ilgilenirse, çocuk kendini önemsemeye başlar, kıymetli hisseder. Bu da onun kişilik gelişimi ihtiyacının önemli bir parçasını tamamlar. Bir konuda öğretmen böyle diyorsa kesinlikle doğrudur anlayışına sahiptirler. Aynı zamanda öğretmeni güvenilir gördüklerinden ona içini açmak isterler. Bir arkadaş, iyi bir dinleyici olarak öğretmene hatırlarını, sırlarını, kendini üzen konuları açabilirler. Hatta eski zamanlarda bizde öğretmen ulaşılmaz biri gibiydi. Yani yanına yaklaşmaktan çekinir, onunla bir yerde karşılaşmaktan korkardık. İşte bu çocuğun gözünden öğretmen algısının bir örneğidir. Şimdilerde de özellikle ilkokul çağındaki çocuklarda bu duygu yaşanabilmektedir. Onlar ailesinden sonra öğretmeni anne baba gibi görür.

Sonuç olarak çocukların öğretmene bakışı çok farklıdır. Onu her şeyden anlayan, meseleleri çözen, her konuda bilgi sahibi biri olarak görürler. Davranışları, kıyafeti bile çocuk için çok şey ifade eder. Kendilerine rol model almak için en uygun insanın öğretmen olduğunu bilirler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski