Cumhuriyet ve Milli İradeye Sahip Çıkma ile İlgili Kompozisyon

Sizler için şimdiki yazımızda Cumhuriyet ve milli iradeye sahip çıkma ile ilgili kompozisyon yazısından söz edeceğiz.

Cumhuriyet ve milli irade demokrasinin yerleşik olduğu milletlerde çok önemlidir. Bunların korunması milletin geleceğini garanti altına almak demektir. Örneğin bizim devletimizin yönetim şekli de cumhuriyettir. Üstelik Milli Mücadele döneminde halkımızın ödediği bedeller göz önüne alınırsa cumhuriyet ve milli iradenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılır.

Tarihte haklımızın çektiği zorluklar, bağımsızlık adına verdiği mücadeleler, binlerce verilen şehidimiz bütün bunların tek amacı vardı. Vatanımızı düşmanların kötü emellerinden kurtarmaktı. Çağdaş bir toplum olma yolunda benimsediğimiz cumhuriyet milletimize yakışan en güzel rejimdir. Aynı zamanda cumhuriyet, milli iradenin yönetime yansımasıdır. Çünkü cumhuriyet yönetiminde halk, kendi verdiği oy ile devlet yönetimini belirler. Bu irade meclis aracılığıyla devletin yönetilmesi anlamına gelir. Çok partili bir anlayış olması milli iradenin yönetimde söz sahibi olmasını sağlar. İşte milletin kendi eliyle kendini yönetmesi cumhuriyet ve milli irade demektir.

Sonuç olarak halkımıza yaraşır bir sistem olan ve milli iradenin egemen olmasını sağlayan cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Atatürk'ün dediği gibi onu ilelebet yaşatmalıyız. Çünkü biliyoruz ki cumhuriyet kolay kazanılmadı. Kahraman milletimiz bu uğurda binlerce şehit verdi, nice acılar çekti, nice bedeller ödedi. Bunları asla unutmadan üzerimizdeki bu önemli vazifenin farkında olmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski