Mehmetçik konulu yazınızı sosyal medyada paylaşınız.

Soru şu şekilde: Yukarıdaki sosyal medya paylaşımından ve 5. etkinlikteki metinlerden hareketle “Mehmetçik” konulu yazınızı sosyal medyada paylaşınız.

İnsanlar için önemli olan barıştır. Barışın hüküm sürdüğü bir yaşam her zaman güvenli olur. Fakat söz kon usu vatansa o toprakları korumak için gerekirse savaşılır. Mehmetçiğimiz de tarihte olduğu gibi bugün de vatanımızın koruyucusudur. Onlar bu güzel toprakların bir karışı için bile canını ortaya koyar.

Mehmetçiğimiz vatanımızın teminatı, yarınlarımızın güvencesidir. Onların yeri kalbimizde çok özeldir. Gönlümün tahtında Mehmetçiğimiz oturur. Yurdumuzu iç ve dış düşmanlara karşı sürekli korumakla görevli olan Mehmetçiğimizin hakkı ödenmez. Bilirsiniz ki yurdun bir karışı bile çok kıymetlidir. O yüzden geçmişte Mehmetçiğimiz bağımsızlığımız adına nice kahramanlıklar göstermiş, canla başla savaşıp bu toprakları biz Türk gençliğine bırakmıştır. Dolayısıyla barışın tadı güzle olsa da vatan tehlikedeyse savaşmaktan asla çekinmeyen bir milletin evladıyız.

Bizler de vatandaş olarak her zaman Mehmetçiğimize destek olmalıyız. Onların gece gündüz demden vatan nöbeti tutmasıyla evimizde rahatça kalıyor, geceleri korkusuzca uyuyoruz. Yani Mehmetçiğimize be kadar teşekkür etsek azdır diyorum.

Son söz olarak Mehmetçiğimiz başımızın tacıdır. Onların her daim araksında olarak bu vatanımızı en iyi, şekilde korumalıyız. Zaten tarihte ödenen bedeller vatanın kurtuluşu içindir. Bundan dolayı şimdi özgür bir devletimiz var. Bunu başta Mehmetçiğimiz olmak üzere kahraman milletimize, ecdadımıza borçluyuz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski