Galibiyetin Önemi ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda galibiyetin önemi ile ilgili kompozisyon yazacağız.

Bir yarışmada, müsabakada veya savaşta karşı tarafı yenmek anlamına gelen galibiyet çok önemli bir duygudur. Başka bir deyişle zafer elde etmektir. Zaten insanların amacı bir şeyde galip gelmektir. Çünkü galibiyet insana farklı bir güven verir. Bu sayede o kişi veya kişiler mücadelesinin karşılığını büyük bir haz alarak duyar. İşte bu haz, insanın doyuma ulaşmasını sağlayan galibiyetle gelir.

Galibiyet için elbette mücadele gerekir. Öncesinde bolca çalışmalı, antrenman yapmalı ve bu konuya dair gerekli, hazırlıkların tamamlanması gerekir. Hırsı, çalışmayı elde bırakmamalı ki sonunda galip olunsun. Dolayısıyla galibiyet için de belli bir emek söz konusudur. Bu yüzden planlı, programlı olmalıyız. Rakibin eksik yönlerini iyi analiz etmeliyiz. Onu hiç beklemediği yerden yani zaaflarından yakalamalıyız. Böylece bizim için çok önemli olan galibiyeti hak edeceğimizi düşünüyorum.

Normal şartlarda kimse yenilmeyi istemez. Bunun için büyük çaba lazımdır. Galibiyeti gerçekten isteyen biri pes etmez, mücadeleyi sonuna kadar sürdürür. Tabi ki bu işin içinde yenmek olduğu gibi yenilmek de var. Mağlup olunca da sükuneti elden bırakmamalıyız. O anda öfkeye yenik düşmemeliyiz. Bazıları sinir harbi geçiriyor lakin bunlar hayatın akışında olan şeylerdir. Galibiyet beklerken yenilirsek de karşı tarafı tebrik etmek bir erdemdir. Sonunda hak eden kazanmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski