Aşağıdaki görsellerin sizde uyandırdığı duygu ve düşüncelerle ilgili üç dakikalık hazırlıksız bir konuşma yapınız.

Bu yazımızda 6. Sınıf Türkçe kitabındaki Aşağıdaki görsellerin sizde uyandırdığı duygu ve düşüncelerle ilgili üç dakikalık hazırlıksız bir konuşma yapınız hakkında bahsedeceğiz.

Oyun oynarken çocuklar arasında ayrım olmaz. Her milletten çocuklar bir araya gelince gayet de güzel bir şekilde anlaşarak oyun oynayabilir. Bu görsellerin ilkinde he renkten çocuk var ve neşe ile oyun oynadıklarını, birbirleriyle çok iyi anlaşabildiklerini görüyorum. Dolayısıyla oyunun dili, dini, ırkı olmaz sonucuna varıyorum.

Bana göre çocukların yüreğinde zaten dışlama, ayırt etme, kin gütme gibi duygular yoktur. Onların tek isteği anın tadını çıkarmaktır. Oyun oynamak da çocuklara göre en eğlenceli aktivitedir. Böylece yaşıtı olan diğer çocuklarla arasında bir bağ oluştuğunu söyleyebilirim. İkinci görselde de kendilerinden yaşça daha büyük olan biri oyunda çocuklara eşlik ediyor. Demek ki oyun oynamak için yaş farkın, kız veya erkek olma gibi şeyler çok önemli değil. Önemli olan böyle faydalı bir şeyi birlikte yapmaktır.

Kısaca özetlemek istersek çocuklar oyun oynarken çok mutlu hissederler. Bu onların kalbinin güzelliğini gösterdiği gibi sosyalleşmelerine katkı sağlar. Aynı zamanda akranlarıyla, yaşı daha büyük olanlarla oyun oynamaları onlara farklı beceriler, güzle davranışlar, takım olma ruhu kazandırır. Bir de asla bu, kız, şlu erkek diye ayrımcılık yapmazlar. Oyunda herkes eşittir ve o eğlenceden keyif alınmalıdır. Yenmek, yenilmekten çok bir şeyleri başarmak, birlikte gülüp eğlenmek daha güzeldir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski