Asla özünüzü unutmayın sözü ile anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız.

Bu yazımızda Metinde geçen “Asla özünüzü unutmayın.” sözü ile anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız hakkında kısaca söz edeceğiz.

İnsanın özü demek, geçmişi, tarihte atalarının yaptığı kahramanlıklar, fedakarlıklar ve kendi kültürünü oluşturan her şey demektir. Bizim de geçmişimize bakarsak nice bağımsız devletler kurmuş ve bu dünyada Türk varlığını her zaman yaşatmışız.

Tarihimiz unutulmayan destanlarla doludur. Mazimizde sayısız şehit ve binlerce kahraman vardır. Dede Korkut, Fatih Sultan Mehmet, Oğuz Kağan, Atatürk gibi nice liderlere sahip bir milletin torunlarıyız. Kültürümüz,inancımız, dilimiz bizim özümüzdür. onlara çok iyi sahip çıkmalıyız. Milletimizi oluşturan bütün değerler bizim için kutsaldır. Mesela bizim özümüzde vatana bağlılık, bağımsız ve özgür olma anlayışı, İslam dinimiz, bayrağımızın anlamı, kahramanlıklar yoğrulmuş bir tarihimiz, vatan için can veren kahraman şehitlerimiz vardır. Hepsi de kültürümüzün milletimizin hafızasıdır. Bizler bu ülkenin evlatları olarak özümüzü yaşatmalı ve korumalıyız.

Metindeki asla özünüzü unutmayın sözüyle geçmişinize, kültürel kimliğinize sahip çıkın ve onları sonsuza kadar yaşatın demek istenmiştir. Dolayısıyla millet olarak tarih sahnesine çıktığımız ilk günden bu yana neler yapmışsak, karakterimiz ne ise onlar bizim özümüzü meydana getirir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski