Atatürk’ü Gördüm Düşümde şiirin konusu ve ana duygusuyla ilgili düşüncelerinizi anlatan bir konuşma yapınız.

Bu yazımızda okuduğunuz Atatürk’ü Gördüm Düşümde şiirin konusu ve ana duygusuyla ilgili düşüncelerinizi anlatan bir konuşma yapınız hakkında söz edeceğiz.

Atatürk çocuklara çok kıymet veren yüreği sevgi dolu bir insandır. O çocukların mutlu olmasını, her zaman güzle bir şekilde yaşamasını dilemiştir. Bu şiirin ana duygusunda da çocuk sevgisi olduğunu anlıyorum. Çocuklar yaşarsa, mutlu ve huzurlu yetişirse Atatürk'ün de içi rahat olacaktır.

Hatta çocukların duygularını Atatürk de hissedecektir. Mesela çocuklar üzgünse, neşeliyse Atatürk de bundan haberdar olacaktır. Şiirin bazı dizlerinden böyle anlıyoruz. O, vatana çocukların ileride sahip çıkacağına inanmaktadır. Şiirin konusunda sizler yaşadıkça vatan var olacak, ben de aranızda olacağım demek istiyor. Yani aklım geride kalmayacak, bu vatanı sizler daha ileriye taşıyacaksınız. Buna inancım tamdır şeklinde düşüncelerini ifade eden bir Atatürk var. O yüzden çocukların ülke geleceği için önemine ayrı bir parantez açmak lazımdır. Onların gelişimlerini en güzel şekilde tamamlamasına kolaylık sağlamalıyız. Her konuda çocuğa destek olunmalı, ilerisi için onlara yatırım yapılmalıdır.

Kısacası Atatürk çocuklara vatan sizsiniz, sizin elinizde yarınlarda daha iyi yerlere gelecek demek istiyor. Ben böyle düşünüyorum. Çocuklar sevgiyle büyür, güzel bir eğitim alırsa, ileride hayata atılınca bu vatanı onlar koruyacak, geliştirecektir. Dolayısıyla çocuklar vatanımızın geleceğidir. Atatürk de yukarıdaki şiirde çocuklara güvendiğini, onlara çok değer verdiğini her fırsatta ifade etmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski