İçinde bahse tutuşmak ağzı kulaklarına varmak baltayı taşa vurmak aklına takılmak dünyadan haberi olmamak kılı kırk yarmak deyimlerinin geçtiği kompozisyon yazınız.

Bu yazımızda içinde "bahse tutuşmak, ağzı kulaklarına varmak, baltayı taşa vurmak, aklına takılmak, dünyadan haberi olmamak, kılı kırk yarmak" deyimlerinin geçtiği bir kompozisyon yazınız hakkında söz edeceğiz.

İnsanlar bazı konularda bahse tutuşur. Her ikisinin de farklı bir savunduğu iddia vardır. Hangisi gerçek olursa diğeri ona bir şey falan alır, saçını sakalını falan keser. Çok mutlu olunan bir haber alındığında insanların ağzı kulaklarına varır. O anda onu sevindirecek çok önemli bir gelişme yaşanmıştır. Bu nedenle belki de en mutlu kişi odur.

Bir konuda uygunsuz söz etmek veya davranmakla her şeyi berbat eder, baltayı taşa vurmuş oluruz. O an için öyle yapmamak gerekirken aksini yapmış oluruz. Kötü şeylere yol açarız. Mesela karşımızda biri var ve onunla konulurken hiç olmayacak laflar ettiğimizde pot kırmış oluruz ki bu baltayı taşa vurmakla aynıdır. Bazen de canımızı sıkacak b,r gelişme yaşanır. O konu aklımıza takılır. Yani, ne yapsak da bir türlü aklımızdan çıkmaz. Zihnimizi epeyce meşgul eder.

Bazı insanlar da çok gamsızdır. Duyarsızlıkları o kadar ileri gitmiştir ki çevresinde ne olup bittiğini fark etmezler. Onlar için de dünyadan haberi olmamak deyimi yakıştırılır. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar inceleyen kişiler de vardır. Onlar da o kadar ince düşünür ki hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmaz. Kılı kırk yarmak deyimi onlar için en uygun olanıdır. Sonuçta her insanın farklı özellikleri vardır. Kişisel farklılıklar huylarımız ve davranışlarımıza sirayet eder.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski