Hayal Gücü ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda hayal gücü ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bir metin yazacağız.

İnsanın zihinsel dünyasında doğan ve yaratıcı fikirleri ortaya çıkaran güce hayal gücü denir. Hayal gücü sayesinde çok özgün fikirler üretiriz. Bu güç bizi başkalarından ayıran belirgin bir özelliğimizdir. Zira hayallerimiz sadece bize özgüdür ve onun başkasının düşüncesinden ayrılan bir yönü vardır.

Mesela okulda hayal gücünüzü kullanarak bir yazı yazın dendiğinde herkesin yazısının farklı içerikte olduğunu görürüz. Çünkü herkes başka bir alemde yaşamaktadır. Böyle olmaktan dolayı yazılar okununca herkesin çok farklı konuları ele aldığını anlarız. Demek ki hayal gücü insanların beyninde gerçekleşen düşünceleri ortaya çıkaran önemli bir yetenektir. Aynı amanda hayal gücünün sınırsızlığı onu öne çıkaran bir olgudur.

İnsanların karakterleri değişik olduğu için hayal gücünü kullanıp ortaya atacakları fikirler de yenidir. Bu fikirler belki de daha önce kimsenin aklına gelmemiştir. İlk kez bir ortamda paylaşılmaktadır. İşte bunu açığa çıkaran güç hayal gücünden başkası değildir. Hayal gücü bilgiyle kıyaslandığında daha önemlidir diyebiliriz. Çünkü o ucu bucağı belli olmayan koskoca bir evrendir.

Kısacası hayal gücü bize has olan kendi düşünce dünyamızdır. Onu kullanarak hiç söylenmemiş konulara değiniriz. Kendimizi özgün olarak, kimseye benzemeden ifade ederiz. Burada biraz da sahip olduğumuz kişisel düşünce tarzı da açığa çıkmaktadır. Son olarak söylemek istediğim şey, hayal gücünün geniş yelpazesini kullanarak çok ilginç ve yaratıcı fikirler üretmeliyiz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski