Her İşte Bir Hayır Vardır Kompozisyon

İlham kaynağı olabilecek her işte bir hayır vardır atasözü ile ilgili kompozisyon konusunda kısaca yazacağız.

Her iş istediğimiz şekilde gitmeyebilir. Bazı durumlarda elimizden bir şey gelmez. Canımızı yaksa da bazı şeyler gerçekleşebilir. Buna razı olmayabiliriz fakat her işte bir hayır vardır düşüncesi insanı ferahlatan, içimize su serpen bir sözdür.

Yaşanan felaketler, bizden kaynaklanmadan gerçekleşen istenmeyen bazı şeylere yapabileceğimiz bir şey olmuyor. Demek ki böyle olması daha hayırlıymış demeliyiz. Çünkü istediğimiz şekilde olsa belki de daha kötü bir sonuçla karşılaşacağız. Bu yüzden olanda hayır vardır anlayışına sahip olmak en güzelidir.

Mesela bir kimse gezmek için farklı bir şehre gitti diyelim. Orada başına kötü bir şey gelse kazaya uğrasa buna çok üzülürüz. Böyle bir şey olmasını istemeyiz değil mi? Keşke gitmeseydin diye yakınırız. Ancak böyle bir anda yapılacak bir şey olmadığından çaresiz kalırız. O zaman her işte bir hayır vardır düşüncesi bizi teselli eder.

Sonuç olarak olaylara bunda da vardır bir hayır gözüyle bakmak lazım gelir. Çünkü bazı şeyler olacaksa önüne geçemiyoruz. Duruma müdahale etme gibi bir şansımız da olmuyor. Sonu acı verici olsa da demek ki böylesi hayırlı imiş deyip teslimiyetimizi belirtiyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski