İnsanlar Eğlenebildikleriyle Arkadaş Anlatabildikleriyle Dost Ağlayabildikleriyle Kardeş Olurlar Kompozisyon

Bu sayfada insanlar eğlenebildikleriyle arkadaş anlatabildikleriyle dost ağlayabildikleriyle kardeş olurlar sözü ile ilgili kompozisyon yazısından bahsedeceğiz.

İnsanların hayatına birçok kişi girmektedir. Bunlarla birlikte yaşar ve hayatı paylaşırız. Ardaki yakınlığa, samimiyete göre ise arkadaş, dost ve kardeş nitelendirmesi ortaya çıkar. Kimisiyle eğlenerek güzel ve keyifli vakitler geçiririz. İşte onlar arkadaştır. Bir anlamda arkadaş eğlenmek için vardır diyebiliriz.

İçimizde biriken duygu yoğunluğu, kimselere anlamadığımız bazı konuları ise daha az kişiye anlatabiliriz. Belki de onları kendimize daha yakın görürüz. Birbirimizi anlayabileceğimizi düşünürüz. Benzer yönlerimiz olduğu için onlara yüreğimizi daha çok açarız. Konuşup her şeyi rahatlıkla anlatabildiğimiz kişilerle dost oluruz.

Dostluktan daha öte bir durum vardır ki o da kardeş olmaktır. Kardeş ise bizi çok iyi tanıyan, aynı duyguyu hissedebildiğimiz, yeri geldiğinde ağlayabildiğimiz kimsedir. Bu saydığım kişilerin hepsine de ihtiyacımız olduğu aşikardır. Çünkü insan bir evde tek başına kaldığı müddetçe moral olarak çökmeye başlar. Hiçbir yere gitmek, gezmek, eğlenmek istemez. Ona iyi gelen bazen bir arkadaş, bazen bir dosttur. Kardeş ise yaralarımız birlikte sarabileceğimiz, yanında hiç çekinmeden ağlayabileceğimiz insandır. Sonradan tanıdığımız, hayatımıza giren bu kişilerin Hepsi de hayatımıza anlam katar. Onların varlığıyla yalnız olmadığımızı biliriz.

Kısacası eğlenmek istediğimizde arkadaşlarla bir araya gelirken, sırrımızı açabileceğimiz, candan ciğerden konuşacağımız bir anda ise dostumuzla görüşürüz. Artık bazı şeyleri taşıyamayacak dayanamayacak duruma geldiğimizde omzuna yaslanacağımız bir kardeşimiz olsun isteriz ki ağlayıp rahatlayalım. Demek ki insan başkalarına her anlamda muhtaç olabiliyor. Kimseye açılamayınca eksik oluyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski