İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a bir mektup yazınız.

Bugünkü yazımızda İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a bir mektup yazınız konusuna uygun bir yazı yazacağız.

Çok Kıymetli Milli Şairimiz, seni daha önce hiç görmedim. Nasıl biri olduğunu sorsalar pek bir şey söyleyemem ama yazdığın on kıta İstiklal Marşını okuduğumda içinizin vatan sevgisiyle dolu olduğunu görebiliyorum. Kalbinin vatan diye attığını hissedebiliyorum. Üstelik milli marş olarak senin eserin seçilince çok ihtiyacın olmasına rağmen para ödülünü almayışın beni çok etkiledi.

Siz anladığım kadarıyla çok muhterem bir insansınız. Yüreği vatan aşkıyla dolu birisiniz. Marşını her okuduğumda tüylerim diken diken oluyor. Ben de bu vatan hayırlı bir evlat olmak istiyorum. Hangi alanda olursa olsun hizmet etmek istiyorum. Size çok minnet duyuyorum. Ayrıca sonsuz kere teşekkür ederim.

Adınızı millet olarak kalbimize yazdık. Kaç zaman geçerse geçsin adınızı onur ve gurur duyarak yaşatacağız, bilmenizi isterim. Sayın koca yürekli vatan şairim, İstiklal Marşına baktığımda halkımın neler çektiği, şehitlerimizin vatanın her karış toprağında yattığını anlıyorum. Bayrağımızın gururla dalgalanması gerektiğine inanıyorum. Bu şiiri yazmak da çok önemli bir şey diye düşünüyorum. Ben bu kadar etkileyici yazamazdım. Dizelerinizdeki anlam bütünlüğü, marşın içeriği her şey o kadar anlamlı ki, sizden öğrenecek çok şeyimiz varmış diyorum.

Mektubumda size duyduğum büyük saygıyı belirtmek istiyorum. Kişiliğiniz bize örnek, içinizdeki vatan sevdası çok büyüktür. Bunu İstiklal Marşı yazarı olarak size en samimi duygularımla söylüyorum. Son olarak size tekrar teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski