Kardeşlik Konulu Bilgilendirici Metin

Bu yazımızda kardeşlik konulu bilgilendirici metin hakkında kısaca söz edeceğiz.

Aynı çatı altında hayatın yükünü beraber omuzlamaktır kardeşlik. Kardeş denince her şeyimizi yakından bilen, başımıza bir şey gelse en kısa zamanda öğrenen, bu hayatta bize destek olan ifadeler aklımıza gelir. Örneğin bir evi ev yapan ailedir. Ailede ise kardeşimiz veya kardeşlerimiz olur. Aramızdaki yaş farkı davranışlarımızı belirler. Büyük olanlara saygı duyarız: Küçüklere ise her zaman kol kanat gerer, bir şeyin nasıl yapılacağını falan öğretiriz.

Kardeşlik mecazi olarak da kullanılır. Bir de yürekten bağlı olma anlamında kardeşlik vardır. O da kendimize yakın bulduğumuz, belki ortak yönümüzün fazla olduğu, içimizi açabildiğimiz insanlarla kardeşlik kurarız. Zaten tek halde bu hayatta yürümek mümkün değildir. Bir yerden tutunmak gerekiyor ki hayatı kolaylaştıralım. Dolayısıyla kardeşlik ruhu ve onların sevgisi, desteği bizler için çok önemlidir. Bu sayede bir kuş gibi hafifler, başımıza kötü bir şey gelse bir kardeşimizin olduğunu bilerek rahatlarız. Çünkü ardımızda dağ gibi bir kardeşimiz var deriz. Onun varlığı bize güç verir. Bundan dolayı sıkıntıları gözümüzde çok büyütmeyiz.

Sonuç olarak kardeşlik aramızda oluşan bir bağ ve bu birinci derece yakınlık olabildiği gibi başka bir kişiyle kurduğumuz gönülden bağdır. Bizler de ister aynı evde yaşadığımız kardeşimiz olsun, isterse dışarıdan biriyle kardeş olduğumuzda onlara hep iyi davranmalıyız. Onu incitmekten sakınmalıyız. Yeri geldiğinde güçlü desteğimizi hissettirmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski