Kültürler arası iletişimin sağlanmasında yabancı dil bilmenin önemli olduğunu düşünüyor musunuz? Açıklayınız.

Bu yazımızda kültürler arası iletişimin sağlanmasında yabancı dil bilmenin önemli olduğunu düşünüyor musunuz, açıklayınız, hakkında söz edeceğiz.

Dünya milletlerinin genel olarak kullandığı ortak bir yabancı dil vardır. Bu  iletişim dili ise İngilizce'dir. Farklı devletlerin vatandaşları bir araya geldiğinde bu yabancı dili kullanmaktadır. Böylece anlaşamama gibi bir şey sorun olmaktan çıkar. Yabancı dil bilen için bu durum önemli bir avantaj sağlar. Böylece gittiği her ülkede iletişim için fazla zorluk çekmez.

Yabancı dil bilmek çok önemlidir. Eğer bir faaliyet için başka bir ülkeye yolunuz düşerse orada yaşayan insanlarla iletişim kurmak ancak bu sayede daha kolay olmaktadır. Bence kültürler arası iletişimin sağlanması adına yabancı dil bilmek artık ihtiyaç halinde çıkmış, bir zorunluluk haline gelmiştir. Çünkü iş, okul ya da faklı bir nedenden dolayı yabancı ülkelere gitme durumu olabiliyor. Bu durumda yabancı dil bilmenin ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor.

Mesela turizm, futbol, basketbol, yahut uluslararası çapta düzenlenen etkinlikler, festivaller başka ülkelerin insanlarını bir araya getirmektedir. Orada iletişim kurmanın tek yolu yabancı dil bilmektir. Yabancı dil bilmeyen biri için ise diğer insanlarla anlaşmak, konuşmak mümkün değildir. O anda bir tercüman gerekir. Yani tercüman da bu iletişimi kolaylaştırır ama insanın kendisinin yabancı dili bilmesi iletişim adına daha büyük etkiye sahiptir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski