Beton binaların soğukluğunu kırmak ne demek?

Bu yazımızda beton binaların soğukluğunu kırmak ne demek, bu sözle anlatılmak istene nedir hakkında kısaca söz edeceğiz.

Şehirlerde bildiğiniz gibi her yer betonlaşmaya kurban gidiyor. Betonla yapılan yüksek binalar, çevre düzenlemesi, marketler, asfalt yollar hepsi betonarme ile yapılıyor Bu da insan ruhunu daraltıyor. Bu yüzden beton yığınları arasına dikilen bir ağaç, o bölgenin çimenle yeşertilmesi veya park yapılarak oranın ağaçlandırılması bu soğukluğu ortadan kaldırıyor.

Genel olarak şehirde oturanlar iyi bilir her betondan yapılmıştır. Gözünüzü çevirdiğiniz her tarafından betondan olması belki de ruhumuz olumsuz etki ediyor. Adeta içimiz daralıyor, bir sıkıntı basıyor yüreğimizi. Bu durumda şehir içine dikilen çiçekler, en ufak bir ağaç bile beton binaların soğukluğunu kırmak için çok önemli bir ayrıntıdır. Mesela şehirde adım başı park olması, oturma alanları, millet bahçesi gibi yerler insana iyi gelir. Betonun yaydığı soğukluğu bir nebze olsun yok eder.

Sonuç olarak baktığını yerde yeşilin bütün tonlarını görmek istersiniz. Oysa şehirde hangi yöne baksanız etrafınız beton binalarla çevrilidir. Görüntünün böyle olması demek insanın içine kasvet gibi çöken bir karamsarlık duygusu verir. Bunu ortadan kaldırmak için parklar, şehir içinin, yol kenarlarının ağaçlandırılması ise çok güzeldir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski