Miras ile İlgili Hikaye

Bu yazımızda miras ile ilgili hikaye hakkında kısaca söz edeceğiz.

Annesiyle birlikte kiralık bir evde yaşayan bir gençti Osman. Kendisi okula gidiyor, annesi de bir hemşirenin bebeğine bakıyordu. Böylece kör topal geçinip gidiyorlardı. Osman daha iyi imkanlara sahip olmak istiyordu ancak kimseleri, yoktu. Bu nedenle okuyup iyi bir alanda çalışmak ve ev almak istiyordu. Ev sahibi he ray uğruyor, kiranın aksaması için uyarılar yapıyordu. Bu durum onlar için çok can sıkıcıydı.

Bir sabah uyandıklarında uzak bir şehirde yaşayan akrabalarından telefon geldi. Henüz Osman odasındaydı, annesi de kahvaltı hazırlıyordu. Telefona annesi baktı. Karşıdaki ses onlara dedelerinden miras kaldığını söylüyordu. Emine Hanım şaşkın ve bir o kadar da heyecanlıydı. Oğlunu kahvaltıya çağırdı. Birlikte sabah yemeklerini yerken miras olayını ona da anlattı. Bir sonraki hafta olayın ayrıntılarını görüşmek üzere kendilerini arayan akrabalarını ziyaret ettiler. Oraya vardıklarında her şey doğruydu. Hemen işlemleri başlattılar. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra mirasın ne olduğu anlaşıldı Dedeleri onlara bir ev almış ve bunu miras bıraktığını seneler öncesinde bir mektuba yazmıştı. Şimdi Osman çok sevinçliydi. Kendilerine ait müstakil bir evleri olacaktı. Artık kira derdinden kurtuldular. Hemen o evin temizliğini, yaptılar. Artık oraya yerleştiler. Dedeleri dünyadan ayrılmadan onlara çok iyi bir güzellik yapmıştı.

Onun ruhuna sürekli dualar okudular. Bundan sonra maddi durumları da daha iyi hale geldi. Ev kirası gibi büyük bir giderden kurtulunca artık kazandıkları para kendileri için daha çok kolaylık sağladı. Emine Hanım'ın maaşı birikmeye başladı. Ev ihtiyaçlarıyla birlikte Osman'ın harçlığına da yetiyordu. Osman da okudu. İleride güzel bir hayat sürdüler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski