Milli Mücadele Dönemi'nde yapılan fedakarlıklar ile ilgili araştırma yapınız.

Bu yazımızda milli mücadele döneminde yapılan fedakarlıklar ile ilgili araştırma yapınız hakkında kendi cümlelerimizi kısaca yazacağız.

Milli Mücadele Dönemi, milletimizin en zorlu sınavlarından birinin olduğu dönemdir. O dönemde düşman birlikleri dört bir yandan vatanımızı parçalamaya kalkınca, halkın yaptığı fedakarlıklar da saymakla bitmez. Mesela cepheye gidip geri dönemeyen binlerce şehit, önce vatan diyerek canlarını feda etmiştir. Kadınlarımız soğuk demeden, kar kış demeden kağnılarıyla cephanelik taşırken aç kalmış susuz kalmış. Hatta Şerife Bacı soğuktan donarak şehit olmuştur.

Sıcacık evlerinden ayrılmak zorunda kalan nice gençlerimiz, en zorlu koşullarda bile vatanı savunurken bir lokma ekmek, bir tas çorba ile karnını doyurmuş. Memleketin dört bir yanı bu kara günlerde rahat bir uyku uyuyamamış. Askerlerimiz canla başla düşmanla mücadele ederken kimi şehit olmuş, kimi kolunu, bacağını kaybetmiş. Halkımız bütün bu zorluklara karşı birçok fedakarlık yaparak göğüs germiş. Atatürk gibi bir askeri dehanın sahneye çıkmasıyla millette birlik ruhu oluşmuş. Özgürlüğümüzü geri almak adına okullardan 15 yaşında öğrenciler bile cepheye gidip geri dönememiş. Yani bayrağımızın rengine bakarak da kahraman milletimizin nice fedakarlıklar yaptığını anlayabiliriz. Şehitlerimiz geride göz yaşlı analar bırakmış. Onların yüreği kan ağlamış. Analarımız vatan için evlatlarını feda etmiş. Dualarını kurtuluşumuz, vatanımız, ordumuz için etmişler.

Yaşlı genç, öğrenci, kadın, erkek her kesimden halkın çektiği cefaları anlatmakla bitiremeyiz. Son olarak Milli Mücadele tam anlamıyla bağımsızlık mücadelesidir. Bu uğurda binlerce şehidimiz yaşayabilecek en güzel çağlarını feda ederek çok büyük fedakarlıklarda bulunmuştur. Hepsinin de ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun. Bu güzel vatanımızın kurtuluşu için yapılan fedakarlıkları asla unutmamalıyız.

26 Yorumlar

  1. Kaç siteye baktım hepsi saçma sapan.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Kötü ya aradığımı bulamadım

      Sil
  3. böyle birşery yokkkkkkkk

    YanıtlaSil
  4. Son iki kişinin aynı olduğunu söyleyebilirim ama kanıtlayamam

    YanıtlaSil
  5. Yalan bende inandım

    YanıtlaSil
  6. Şerife bacı olayını hepimiz biliyoruz keşke birkaç olay anlatsaydın ama teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. Yazmışlar ve önüne koymuşlar neyini beyenmiğon

    YanıtlaSil
  8. Cümleler nerede

    YanıtlaSil
  9. Çok iyi bir site.
    Diyecek bir şey yok,
    Ağzım kenetli...☺️👏👏

    YanıtlaSil
  10. Helal lan yusufi çok iyi yapmışsın

    YanıtlaSil
  11. Çok beğendim bem

    YanıtlaSil
  12. Ben beğendim bir sıkıntısı yok

    YanıtlaSil
  13. Biraz daha anlatsan iyi olurdu

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski